הסתדרות - העלאת שכר המינ ימום | Publisher
מאמרים ותוכן איכותי להפצה חופשית ברשת

שלום, אורח

זכור אותי

שחזור סיסמא

קטגוריות


הסתדרות - העלאת שכר המינ ימום

פורסם בתאריך 06/19/2011 ע"י אורן שץ בקטגוריה חוק ומשפט | צפיות: 1107 | התחבר לדירוג המאמר

תגיות המאמר: הסתדרות, זכויות עובדים, דינ י עבודה, מעסיקים, הלנ ת שכר

פוליטיקאים, א× שי הסתדרות ובכירים בכלכלה הישראלית מודעים לחשיבות של העלאת שכר המי× ימום, כדרכ לצמצום הפערים בין השכבות השו× ות בארץ. למרות זאת, המאבקים על × ושא זה × משכים, עדיין ללא הסכמה.

לשם מאבק יעיל ב× ושא זה, אשר יוכל לה× יב פירות, יש צורכ בארגון חזק אשר שומר על זכויות העובדים ומוכן להילחם על ככ גם בעזרת מחאות קיצו× יות - משום שהסיבה לתזוזה בע× יין יכולה להגיע רק מלמטה.

הסתדרות העובדים - הצלחות והישגים אחרו× ים

בי× ואר 2011, הצליח הגוף החזק בישראל בכל הקשור להתאגדות עובדים - הסתדרות, זהו שמו - בשיתוף עם התאחדות התעשיי× ים, להסכים על העלאת שכר המי× ימום ל-3,890.25 שקלים, כשמחיר שעת עבודה עלה ל- 20.92 שקלים.

זהו שלב ראשון של ההעלאה, כשבש× ת 2012 השכר אמור להגיע עד 4,300 שקלים. הסכם זה, ש× חתם בין הצדדים, חל על כל העובדים אשר ארגו× יהם שייכים ללשכת התיאום כמו בתי מלון, מפעלים, חברות שמירה וארגו× ים × וספים אשר אין בהם ועד עובדים.

המאבק ה× וכחי בע× יין זה מתרכז בחקיקת ההסכם באופן מסודר, ככ שבמסגרת החוק, האכיפה תהיה קלה יותר ב× ושאים כמו הל× ת שכר או עבירה אחרת על די× י עבודה שו× ים. הסתדרות חזקה כמו כאן בישראל, יכולה לגרום לזירוז הע× יין.

על מה בעצם × אבקת הסתדרות עובדים?

על פי סקרים רבים שבוצעו בש× ים האחרו× ות, × ראה כי בישראל גם משפחות אשר עובדות למחייתן בשכר מי× ימום מתקשות לגמור את החודש. הוצאות המחייה היקרות גורמות למשפחות אלו לשבור את תקרת האשראי שלהן ולחיות בדוחק.

מצב כלכלי שכזה מחייב את העלאת שכר המי× ימום, על מ× ת שיוכל לסייע לאותן משפחות וגם להגדיל את שיעור גביית המיסים במדי× ה - מה שיאפשר תשלום גדול יותר של השלמות הכ× סה ותוספת בעזרה סוציאלית.

שוויון בשכר והעלאת רמתו יכולות גם לצמצם את הפערים החברתיים. משפחה אשר מתקשה לממן לילדיה חוגים או לימודי העשרה, תביא לה× צחת העו× י ולהעמקת ה× טל גם בדורות הבאים.

הגבÖ·רÖ·ת הצריכה, כחלק מהעלאת שכר המי× ימום, יכולה אף היא להביא לצמיחת המשק. עם גוף חזק כמו הסתדרות, אשר פעולותיו מתבססות על טע× ות אלו, המאבק הופכ להיות רצי× י יותר. לפי תפיסה זו, אדם שמרוויח פחות בולם את הצמיחה של המשק כולו.

הסכמי הסתדרות ואכיפתם

העלאת שכר המי× ימום בלבד, לא תש× ה דבר, כאשר לא × עשה × יסיון לאכיפתו. כמו כן, הגדלת הסכום שמשלמים המעסיקים על פי החוק, מחייבת התאמה של המשק ושל המדי× ה. המעסיקים לבדם לא יוכלו לספוג העלאה כזו.

מעסיקים שלא יקבלו סיוע, יפגעו בעובדיהם בצמצום ההטבות הסוציאליות המגיעות להם. על מ× ת שכלל המעסיקים יפעלו על פי חוק וית× ו לעובדיהם את כל המגיע להם, הסתדרות עובדים חזקה צריכה להתעקש על ע× ישה מצד אחד, ותמיכה במעסיקים מצד ש× י.

במיוחד בארץ, כאשר אחוזים × יכרים מהציבור משתכר שכר מי× ימום ומעסיקים רבים מאיימים שלא יוכלו להעסיק יותר עובדים, אחד מהצעדים ה× דרשים הוא אכיפת ת× אי העבודה ה× אותים, כפי שדורשים הסכמי הסתדרות שו× ים.

האכיפה חייבת להיעשות על ידי כמות גדולה של פקחי עבודה, כפי שמקובל במדי× ות אירופאיות רבות. אמצעים אחרים אשר יכולים להגן על זכויות העובדים מלבד הסכמי הסתדרות כאלו ואחרים, הם אוזן קשבת לתלו× ות עובדים, כמו קו לעובד, ועו× שים כבדים ומרתיעים של הרשויות על העבריי× ים.

אודות אורן שץ

אורן שץ

התחבר לשליחת תגובה

לא פורסמו עדיין תגובות למאמר זה

RSS | הנחיות כתיבה | שאלות נפוצות | מאמרים מובילים | מאמרים אחרונים | הכותבים המובילים | צור קשר